Válassza az Oldal lehetőséget

5 étel, amit nem kell hűtőbe raknod!

5 étel, amit nem kell hűtőbe raknod!

ITT A TAVASZ! Egyre több friss zöldség és gyümölcs kerül az asztalra, hiszen végre kezd szezonjuk lenni. Természetesen szeretnénk megőrizni a frisseségüket, azért hajlamosak vagyunk azt gonolni ha hűtőben tároljuk ezeket az ételeket akkor tovább fogyaszthatóak. Nem minden esetben van így! Egyes esetekben rosszat is tehet ez az élelmiszerekkel, így 5 hasznos étel amit ne tegyél a hűtőbe vagy érdemes nem ott tárolnod!

N

1. tipp - Alma

A frissen, piacon vásárolt gyümölcs nem csak kitart legalább egy hétig, a konyhapulton tárolva, de a konyhád dísze is lehet. Az alma vitamintartalmának és ízének is lőttek, ha hűtőben tárolod.

N

2. tipp - Paradicsom

A paradicsom hűtőben tárolása több hátránt, mint előnyt jelent. Amikorbemész a boltokba, gondolj arra hogy honnan teszed a kosaradba a paradicsomot. Ebből a zöldségből mindig érdemes csak annyit venni amit pár nap alatt el is fogyasztasz. A paradicsom a hűtőben tartva gyorsan elveszti ízét, hiszen a hideg megállítja az érési folyamatot, ami a zamatát adja. Ha igazán finom paradicsomra vágysz, kerüld a hűtést!

N

3. tipp - Lekvár

Felbontást követően sokan hűtőbe rakják a lekvárt, mert úgy gondolják szobahőmérsékleten megromlik bepenészesedik. Eláruljuk a titkot! A lekvár olyan tartósítószereket tartalmaz, mely akár több hónapig is eláll felbontás után szobahőmérsékleten.

N

4. tipp - Vaj

Ez a legfurcsább amit hallani fogtok, hiszena vaj tejtermék és köztudottan hűtőben kell tárolni. A jó minőségű vajat érdemes szobahőmérsékleten tartani, hiszen a pasztörizálás miatt nem lesz baja néhány napig, ráadásul az állaga is más lesz. Lepuhul és könnyebb lesz kenni.

N

5. tipp - Dió

Habár a hűtés megakadályozza a dióban lévő olajok romlását, az íz élményt durván rontja. A hűvös környezet elfojtja a dió zamatát, ráadásul azonnal át is veszi más ételeknek a szagát.

N

Segítettünk?

Mondjátok el a véleményeteket, ti mit tartotok a hűtőben és szerintetek mit nem érdemes még berakni?