Select Page

7 jel, amire figyelj egy étteremben

7 jel, amire figyelj egy étteremben

Előfordult már veled, hogy elment a kedved egy étteremtől, annak ellenére hogy ízletes volt minden étel, amit fogyasztottál? Esetleg nem is tudatosult benned rögtön, hogy mi zavar?

Lásd az alábbi listát, amire érdemes odafigyelni, mielőtt úgy döntesz, visszatérsz-e az adott helyre, vagy akár azt is fontold meg, érdemes-e rendelni egyáltalán.

N

1. Koszos asztalterítő

Ha már az asztalterítőn is foltok vannak, meg kell kérdőjelezni, hogy valóban friss ételt fognak kihozni? Ha nagyon nincs rendben az asztal, ülj át máshová, de érdemes jelezni az étterem vezetősége felé, illetve kérd ki a panaszkönyvet is.

Ettől persze a te asztalod nem lesz tiszta, de talán a következő vendéget már egy kimosott abrosz fogadja majd.

N

2. Piszkos a felszolgáló keze, körme

Ez már határozottan rossz jel, mindenképpen jelezd az étterem felé! Akár ott a helyszínen, vagy akár e-mailben keresd meg a vezetőséget. És bízz benne, hogy a szakács legalább rendesen kezet mosott. De talán érdemes megfontolnod, hogy inkább máshol csillapítsd az éhséget.

N

3. Az italos pohár nem tökéletesen tiszta, foltos

Ennek oka lehet, hogy csupán a mosogatógép nem megfelelő használata miatt van és amit látsz, csupán vízkő. Amennyiben a folt fehére színű és nem látsz lerakódást, valószínűleg csak kemény vízzel megy a mosogatógép. Viszont ha a folt színes, esetleg kissé zsíros (lehet egy másik ember ajkának vagy ujjának a nyoma) azon nyomban küld vissza, és kérj egy tisztát.

Ha megint egy koszos poharat kapsz, hagyd ott a helyet.

N

4. Kellemetlen illatok és kosz a mellékhelyiségben

Egy vendéglátó helyről talán semmi sem mond el annyit, mind a mosdó tisztasága. Ha ez nincs rendben, akkor bizony ott nagy gond van! A kopott ajtófélfa, esetleg pici foltokban lepattogzott csempe még elmegy, de ha a higiénia nincs rendben (nem is beszélve a kellemetlen illatokról), az már komoly gond.

N

5. Vízkő és sárga foltok a piszoáron és a WC csészében

Ez már tényleg azt mutatja, hogy az étterem igencsak gondatlan. Kétszer gondold meg, hogy visszatérsz-e egy olyan étterembe, ahol a higiéniai szempontból legkritikusabb helyiség kifogásolható.

N

6. Az alapvető kellékek hiányoznak a mosdóból

Nincs megfelelő kézmosó szappan, nincs kézszárító/törölköző, elfogyott a WC papír. Szintén azt javaslom, hogy ezt jelezd az éttermi dolgozók felé.

N

7. A csap vízköves, nehéz kinyitni, nem folyik le a víz

Elég kellemetlen tud lenni, ha a kézmosó csap körüli tér nincs rendben tartva, a csapban pangó víz pedig nemcsak gusztustalan, de fertőzésveszélyes.

N

Konklúzió

Minden vendéglátó hely számára komoly tanulság, ha a fenti kialakítása és megőrzése, amire a Brilliance termékei (tisztitoszer.hu) igazán költséghatékony termékeket biztosít.

Pin It on Pinterest

Share This