Válassza az Oldal lehetőséget

7 olyan helyzet a mindennapokban, amikor a kinesiotape segítséget nyújt – a színes tapaszok használata nem csak a sportolók kiváltsága

7 olyan helyzet a mindennapokban, amikor a kinesiotape segítséget nyújt – a színes tapaszok használata nem csak a sportolók kiváltsága

A kinesiotape vagy kineziológiai tapasz kifejezés hallatán a legtöbb embernek még ma is olimpikonok, versenysportolók vagy sérülés után lábadozó ismerősök jutnak eszébe, akiknek ízületeit színes szalagok veszik körül vagy azok épp egyes izmokra vannak felragasztva.

A kinesiotape azonban nem csupán ilyen esetekben használható, olyankor is hatékony lehet, amikor azt nem is gondolnánk.

A bőrbarát, lélegző, vízáteresztő és nyújtható tapaszok fájdalom és mellékhatások nélkül nyújtanak segítséget a következő 7 olyan esetben is, amelyek közül egy vagy több már szinte mindannyiunkat érintett valaha vagy rendszeresen visszatér hétköznapjainkba:

N

Vérömlenyek (kék-zöld foltok) gyógyulásának gyorsítása

Bosszantó mindennapi élethelyzet, amikor valamelyik testrészünket megütjük, esetleg elesünk akár a jeges utcán, akár a sípályán, és fájdalmas kék-zöld foltok keletkeznek rajtunk. A kinesiotape ezek felszívódását jelentősen meggyorsítja azáltal, hogy a terület vér- és nyirokkeringését stimulálja, így a fájdalom rövidebb idő alatt megszűnik és a színes folt is gyorsabban eltűnik, mint egyébként.

N

Arcüreggyulladás, orrdugulás, torokfájás esetén a felgyülemlett váladék elvezetésének gyorsítására is alkalmazható a kinesiotape vagy kineziológia tapasz

Szintén gyakran előfordul, hogy az embert ilyen tünetek gyötrik, és csak kapkod levegő után vagy komoly fájdalmai vannak. Kinesiotape alkalmazásával a kötőszövetre gyakorolt ingerlés révén a tisztulási folyamat felgyorsul, ami akár azt is eredményezheti, hogy a beteg kisbaba, gyermek, felnőtt át tudja aludni az éjszakát, ami a zavaró tünetek miatt korábban nem volt lehetséges.

N

Feszes izmok lazítása, így ebből eredő, tipikusan az ülőmunka illetve a stressz okozta váll- és nyaki fájdalmak, fejfájás csökkentése

Irodai munkát végző és/vagy stresszes életmódot élő emberek körében sűrűn előfordulnak ilyen panaszok. „Beáll” a nyak, a trapéz- vagy közismertebb nevén csuklyás izom felső része kemény tapintású, sok esetben kifejezett csomó is érezhető benne, és mindezt sok esetben fejfájás is kíséri. A megfelelően felragasztott kinesiotape a tüneteket gyorsan, akár már azonnal enyhíti, a tapintható csomókat érezhetően fellazítja, így a közérzet jelentősen javul.

N

Számítógépes vagy kézzel végzett finommunka esetén az alkarban, kézben jelentkező fájdalmak illetve ínhüvelygyulladás okozta fájdalom csökkentése

Manikűrrel, pedikűrrel foglalkozók, számítógépet sokat használók, kézművesek, és más hasonló jellegű munkát végző személyek körében sűrűn lép fel fájdalom a munka során túlterhelt kezekben, alkarban. Az ilyen típusú terhelés gyakran vezet fájdalmas, kellemetlen, lassan gyógyuló, a mindennapi életvitelt is korlátozó ínhüvelygyulladáshoz. Ez az állapot megelőzhető, ha pedig már kialakult, gyorsan és hatékonyan kezelhető kinesiotape felhelyezésével.

N

Cellulit csökkentése, terhességi csíkok kialakulásának megelőzése

Mind a narancsbőr, mind a várandósság alatt kialakuló striák kötőszöveti elváltozások, amelyeket kinesiotape felragasztásával kezelni lehet, a striásodás pedig akár meg is előzhető ilyen módon.

N

Várandósság vagy hosszú utazás során fellépő lábdagadás megelőzése, mérséklése

A kinesiotape vagy kineziológia tapasz ezekben a helyzetekben szintén a keringés gyengéd fokozásával segít. Már a tervezett utazás előtt felragasztható, így a probléma elő sem áll!

N

Menstruációs fájdalmak csökkentése a kinesiotape vagy kineziológia tapasszal

A havivérzés idején sok nő szenved alhasi vagy deréktáji fájdalmaktól, görcsöktől, melyek kinesiotape alkalmazásával ugyancsak hatékonyan enyhíthetők.

p

Ha érdekel a sokoldalú kinesiotape, és megtanulnád mindennapi használatát, hogy valamennyi fenti esetben magad és családod segítségére lehess, a bővebb részletekért kattints ide!