Válassza az Oldal lehetőséget

Budapest szabadtéri korcsolyapályái

Budapest szabadtéri korcsolyapályái

Itt a karácsonyi szezon és a szabik ideje, lehet menni korizni! Akár estére akár napközbenre vagy hétvégére is remek családi, baráti vagy páros program.

Most megmutatjuk nektek Budapest legjobb szabadtéri korcsolyapályáit, ahova érdemes ellátogatni.

N

1. Bálna Budapest

A legnagyobb ingyenes szabadtéri korcsolyapálya Budapesten, ahol forralt bort is kortyolgathasz, a kicsik pedig kipróbálhatják az épületben kialakított játszóházat. Ráadásnak ott a páratlan dunai panoráma, az éjszakai szikrázó fényeivel és a város legszebb, fényben fürdő épületeivel.

Ha nincs korid, itt akkor is jégre szállhatsz, ugyanis bérlési lehetőség is van.

Kép forrása: funzine.hu

N

2. Bazilika - 14 év felettiek részére nem ajánlott

Szeretnél elvegyülni az adventi forgatagban, miközben a lurkók viháncolva száguldoznak a jégen? Irány a Bazilika, ahol a 14 év alattiak számára alakítottak ki egy szuper kis INGYENES jégpályát!

Ennél csodásabb helyszínt nehéz találni (na jó, holtversenyben van a Bálnával!). A belváros legszebb részein sétálgathattok 1 forralt bort iszogatva vagy kürtőskalácsot majszolva.

Ráadásként élvezhetitek a Bazilika épületére rajtolt 3D-s színes fénydekort! Ha nincs a gyerkőcöknek korcsolyájuk, az sem gond, bérlésre is van lehetőség.

Kép forrása: funzine.hu

N

3. A műjég

A főváros legismertebb és legkedveltebb jégpályája a Városligeti Műjégpálya. Zene és -jégtánc, móka és kacagás: igazi retro és egyben modern buli, hiszen egy koros, de csodásan felújított és kedvezményeket is biztosító helyről beszélünk.

Figyelem, ugyanis december 21-től január 2-áig csak kiemelt időszaki jegy váltható. Viszont a 2 felnőttel érkező  gyerekek 500 forinttal olcsóbban válthatnak jegyet.

Kép forrása: sielok.hu

N

4. Művészetek Palotája

Koriztál már valaha szimfónikus zenére? Ha nem, most megteheted!

A Ludwig Múzeum és a Müpa mellett alakítottak ki egy kis jégpályát, ahol az említett intézmény rádiójának adását sugározzák (Easy, Symphony). Ha átfáztál forró csokit vagy forralt bort is vásárolhatsz.

N

5.Csepeli Jégfolyosó és Korcsolyapálya

Ha valami különlegesre vágysz, akkor megéri kihévezni a csepeli Szent Imre térig, ahol egy igazi ritkaságot találsz majd. Mint valami patak, úgy indul kanyarogva a jégtó egyik pontjából a másikba egy falakkal övezett jégfolyosó. Így, aki unja a körbe-körbe szédelgést, feldobhatja a korizást. Természetesen az elmaradhatatlan forralt boros standoknál itt is lehet bátran venni egy kis szíverősítőt.

Ráadásként csoportos (1500 forint), illetve magánórán is részt lehet venni 2500 forintért párosban, 3500-ért pedig csak veled foglalkozik az oktató.

A belépő díj 700 forint, korcsolyán ugyanennyiért lehet kölcsönözni.

Kép forrása: utazomajom.hu

 

N

6. Hotel president Budapest

Korizz a város felett! De legalábbis a szálloda 110 négyzetméteres tetőteraszán, ámuld a főváros elképesztő éjszakai látványát, igyál valami melengetőt a pároddal. Mindezt csupán 1250 forintért igazán megéri!

Kép forrása: hotelpresident.hu

 

N

7. Óbudai Fő tér

A Szentendrei HÉV Szentlélek téri megállója közelében lévő Fő téren szinte minden évszakban van program. Nyáron koncertektől hangosak az amúgy is hangulatos, kockaköves utcácskák és a tér, télen pedig kedves, Budapesten egyedülállóan otthonos érzéseket adó karácsonyi vásárnak adnak otthont.

Igyál egy pohár krampampulit, bólét, forralt bort dióval és aszalt gyümölcsökkel, majszolgass fahéjas kürtőskalácsot, majd vidáman száguldozz a kicsi, viszont ingyenes korcsolyapályán, ami egyébként a gyerekek kedvence.