Válassza az Oldal lehetőséget

Érdekel a táncoktatás? De vajon hányféle táncoktató képzés közül lehet választani?

Érdekel a táncoktatás? De vajon hányféle táncoktató képzés közül lehet választani?

A tánc művészet, mely alkalmas érzelmeink kifejezésére, akár csak a rajzolás, a zene, a költészet. Egy lehetősége az önkifejezésre és a felhőtlen szórakozásra. Bármilyen stílust is szeretsz, abban a tánc segítségével megtalálhatod önmagadat.

Nem csak táncolni szeretsz, de azt érzed szívesen átadnád kreativitásodat, tudásodat és azt az életérzést amit tánc közben érzel?

Akkor most összeszedtük neked 7 alap táncoktató képzést, ahol oklevelet szerezve te is táncoktató azaz dance instructor lehetsz!

N

1. Modern táncoktató

A modern tánc mára már gyűjtőfogalom, mai folyamatosan bővülő új táncstílusok gyűjtő medencéjévé vált. A stílus lényege, hogy a testünk egyes mozgás központjai egymástól függetlenül mozogjanak.

De mégis milyen stílus/technika közül lehet választani? Graham, Limon, Jazz, Modern jazz, Art jazz, Show, Modern balett, Kortárs tánc, Fashion dance
Egy táncoktató képzésen nem csak táncolnak a jelentkezők, hanem megtanulják mindazt a tudást is, amivel a modern tánc oktatásuk kimagasló lehet. Tánctörténet, Anatómia,Egészségtan és még sorolhatnánk.

Bővebb részleteket ide kattintva olvashatsz!

N

2. Hip-hop táncoktató

A hip-hop mára már egy életstílussá vált, amely megtalálható öltözködésben, művészetben, viselkedésben és még beszédben is. 

A témája, hangulata a műfaj bármelyik területén laza, határozott, agresszív, néhol bolondos.
Mire vezethető ez vissza, hogy a stílus Amerikából származik, főleg azokból az időkből, amikor az afroamerikaiakat elnyomták.

Ha szeretnéd te is ezt az életformát, stílust a táncban átadni és megmutatni az embereknek, akkor a Hip-hop táncoktató képzést neked találták ki! Az alapok után megtanulod, hogy hogyan ad át tanítvánaidnak, táncosaidnak az egész kultúrát, hogy ők is megértsék a hip-hop stílusát!

Bővebb részleteket ide kattintva olvashatsz!

N

3. Társastáncoktató

Mi is a társastánc? Egy gyűjtőfogalom, mely egy közösség szórakozását szolgáló páros vagy csoportos táncról van szó.

A társastánc szépsége és hangulata a párok, csoportok összehangolódása.

Milyen alaptáncok ismerete szükséges egy társastáncoktató képzés elvégézésehez? 

Angolkeringő, Bécsi keringő, Slowfox, Szamba, Cha-cha-cha, Gyors rumba (a kubai stílusú rumba-guarachat és nem a lassú rumba-boleró)

Bővebb részleteket ide kattintva olvashatsz!

N

4. Hastáncoktató

Honnan ered a hastánc? Mi a hastánc különlegesség? Ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat.

A hastánc orientális, vagyis keleti. Eredetét tekintve viszont nem arab, s jóval az iszlám előtti időkből származik. Azokból az időkből, amikor a nő volt a legtiszteletreméltóbb lény a földön, mivel képes arra, hogy életet adjon. A matriarchális társadalmakban, termékenységi kultuszokban fejlődött ki ez a mozgáskultúra, az ókori keleti civilizációkban.

Tehát a nőiesség szimbóluma lehet a hastánc? Add át a benned rejlő nőt és a mozgás kulturáját táncosaidnak és tanuld meg, hogyan oktasd a hastáncot.

Bővebb részleteket ide kattintva olvashatsz!

N

5. Klasszikus balett táncoktató

A klasszikus balett-technika az udvari táncokból alakult ki – számos nagyszerű balettmester és balett-táncos művészi és alkotó munkája által – és csiszolódott jelenlegi formájává. A klasszikus balett mozdulatrendszere adta a színpadi táncművészet alapját, azaz a meghatározó pozíciókat, pózokat, mozdulatok, motívumok összességét.

A klasszikus balett főbb ismertető jegyei a spicc-technika, a lábak kifelé forgatása, a nagy nyújtások, valamint a kecses, folyamatos, és precíz mozdulatok.

Bővebb információ a klasszikus balett táncoktató képzésről itt elérhető!

N

6. Mazsorett táncoktató

Miért is jó a mazsorett?

Mert örömet szerez, s emellett hozzájárul a fiatalok testi, értelmi, esztétikai fejlődéséhez, segít a mozgáskultúra kialakításában. Sokoldalú képesség és készségfejlesztő hatása van, fejleszti a mozgáskoordinációt, segíti a helyes testtartás kialakulását. A közös munka és fellépések összekovácsolják a fiatalokat, új emberekkel és élményekkel gazdagodnak általa.

Mazsorett táncoktatáshoz itt található egy ajánlott képzés!

N

7. Fitnesz táncoktató

Egy fitnesz táncoktatónak nem csak egyféle stílust kell ismernie. Több stílus és változatos oktatás. Ráadásul a fitnesz táncoktató képzés bővebb tudást biztosít, akár egészségügyileg, de a különböző táncstílusok terén is.

A fitnesz táncoktató képzésen szükséges alapozó órákat is lehet igényelni, mely megtanítja a jelentkezőt a különböző Latin táncok alapjai (Divattáncok),   Egyéb társastánc alaplépések, Hip-hop alapok, Hastánc alapok

Ez a fajta táncoktatás azoknak kedvez, akik szeretnének a mozgás örömeivel egészségesebben és fittebben élni és ezt a tudást átadni a táncosainak, jelentkezőinek.

A képzésről bővebb információt ide kattintva találsz!