Válassza az Oldal lehetőséget

Hogyan tarts rendet otthon a hét minden napján?

Hogyan tarts rendet otthon a hét minden napján?

Ha nálad is a szombat vagy vasárnap a rendrakós nap, és minden héten elölről kell kezdened a nagytakarítást, mert hétköznap eluralkodik a káosz, érdemes megfogadnod a Huffington Post tippjeit.

N

1. tipp - Rend és tisztaság – van különbség

Súrolhatod a padlót, törölgetheted a port, porszívózhatsz és ablakot moshatsz, de ha a tiszta ruhákat a bevetetlen ágyon halmozod és széthagyod a napi használati tárgyakat, egyáltalán nem fog tisztának tűnni a lakásod. Igyekezz mindig rendet tartani, mindig mindent rögtön rakj a helyére és ne hagy eluralkodni a káoszt és rendetlenséget.
N

2. tipp - A rendrakás legyen napi rutin

Szánj rá minden nap az idődből pár percet a rendrakásra. Reggel, miután felkeltél, ágyazz be, a cipőket a cipősszekrényben tárold, a szárítóról levett ruhákat egyből a szekrénybe rakd. Alaktísd ki a napi rutinodat, és előbb-utóbb automatikusan mindig rend lesz a lakásban.
N

3. tipp - A takarítás váljon szokássá

Persze nem kell minden nap ablakot pucolni. Elég, ha amerre jársz, ott megcsinálsz valami apróságot: letörlöd a konyhapultot, felsöpröd a morzsákat, áttörlöd a csaptelepeket fürdés után. Ha ezeket az apróságokat megcsinálod hétfőtől péntekig, nem kell mindent hétvégére hagyni, és több időd marad kikapcsolódni.
N

4. tipp - Ne halmozd a tárgyakat

Ne gyűjsd a felesleges ruhákat és tárgyakat, inkább próbálj megszabadulni tőlük. A felesleges papírokat dobd ki, a kinőtt ruhákat ajándékozd el, a nem használt könyveket vidd el antikváriumokba. Ezzel nem csak az otthonodat tisztítod meg, hanem a lelkedet és gondolataidat is, ráadásul nem kell folyamatosan azon gondolkodnod, hova rakd és hogyan rendszerezd a kacatokat.
N

5. tipp - Legyen kupifiókod

Persze, rengeteg olyan holmid is lehet, amit bár nem használsz rendszeresen, időről időre szükséged lehet rá, viszont nem tudsz neki helyet kinevezni. Ilyenkor célszerű, ha van egy kupifókod, ahol ráadásul egy váratlan látogató esetén el tudod dugni az elől hagyott, de nem odaillő dolgokat
u

Neked milyen bevált szokásaid vannak a rendrakáshoz?

Küld el nekünk hozzászólásba, hogy te hogyan szoktad fenntartani a hétköznapi rendet!